HÖGBERGA GÅRD – LIDINGÖ

Hvilket vakkert sted som møtte oss da vi kom frem på Högberga Gård på Lidingö denne litt sene ettermiddag.

Solen som holdt på å gå ned skapte vakker lysetting, og jeg skynte meg å knipse i vei med mobilen før solen gikk ned. Skulle selvfølgelig tatt frem kamera, men det rakk jeg ikke. Dessuten funker Iphone så bra at mange ganger synes jeg faktisk at det blir bedre bilder med den. Sikkert fotografen det er noe feil på, jeg vet. Dette må jo være det perfekte sted å ha sin bryllyp på.

Og da vi kom inn døren ….. stemingen, interiøret, luktene og lydene av vakker bakgrunnsmusikk minnet meg så om tiden på Krokstad Herrgård at lengselen etter å drive hotell igjen strømmet på .

Högberga Gård ble bygget på oppdrag av kusnteren Klas Fåhraeus og stod i 1911. I dag er det Svergies kommune og landsting som eier fastigheten og har leid bort driften til Top Hotels & Meetings Sverige AB.

Det litt merkelige var at når vi kom lenger inn i bygningen åpenbarte det seg et interiør i asiastisk stil. Visstnok hadde eier fra mange  mange år tilbake tatt med seg inspirasjon fra Asia og bygget en kinesisk sal inne på gården. Merkelig kan mange mene, men nå er jeg kanskje over gjennomsnittet fasinert av Kina og har selv tatt med meg mange kinesiske elementer i vårt hjem. Så dette gav meg en herlig følelse. Jeg tok så mange bilder at det kommer et eget innlegg om kinasalen eller Kinabaren som den heter nå senere.

Håper du nyter det du ser på bildene, om ikke den beste kvaliteten, så håper jeg det gir deg noen inntrykk.No Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.